onsdag 12 februari 2014

Bra övning

Som komplement till i stort sett alla idrottsliga sporter så finns det många fördelar med styrketräning och viktträning. I många fall så skall det vara explosiva uttryck, exempelvis olika sprint-sporter (handboll, innebandy) till mer uthållig styrketräning (skidåkning, simning). En bra övning som täcker grundstyrkan för nästan alla sporter är marklyft. En tung basövning som tar på nästan hela kroppen. Rätt utförd så är den fantastiskt bra. Vid fel utförande kan det kosta dig väldigt många smärtsamma timmar hos naprapaten.

vad är då marklyft, och hur gör man?


Här undervisar Daniel Matsson över hur man utför ett korrekt och säkert lyft. Han driver även den utomordentliga sajten "styrkelabbet". Mycket bra beskrivningar på olika övningar, utförande, kost och övrigt inom muskelträning.

Strunta i vikterna som han använder, tänk istället på hur han lyfter, knän, fötter, händer..ja hela kroppen.

Övningen är ett väldigt bra redskap i att bygga en stabil och stark kropp. Men jag kan inte poängtera hur viktig just tekniken är för att inte skada sig. Börja lätt för att mata in tekniken över hur du skall lyfta för att göra ett korrekt lyft. Tekniken är extremt viktig.

Gymmet kan vara ett bra komplement för din övriga träning. 


/Marcus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar