lördag 25 januari 2014

Skönare att träna dagtid

Så skönt att springa ute och träna i dagsljus. Det är så ofta den här årstiden där man inte hinner ut före det är mörkt. Ljuvligt. Trots ett hårt benpass på gymmet häromdagen så gick det faktiskt att springa idag. Kom knappt ur sängen på grund av alldeles för dålig stretchning efter gymmet..men efter ett tag så mjuknade de upp.

Som vanligt när det kommer till träningen så har jag ofta en ide´om hur det skall bli och vad jag skall göra. Till 99 % så blir det trots detta omkullkastat och omprioriterat till en annan variant.

Passet idag skulle bli något som skulle likna HIIT (High intensive interval training) ..men det slutade med att det blev 1000 m intervaller. Helt ok det med såklart och minst lika jobbigt. Körde 6 st + löpning till och från, så det slutgiltiga längden hamnade på 9,2. Förbannelse. Borde orkat 800 m till..
I alla fall så krävs det mer av benen när spåret är belagt med snö, tilltrampat av hundägare och mer eller mindre hårt. Bra försäsongsträning men oj vad trött man blir när man springer och kompenserar mjukt  / hårt / snett / osnett / mjukt / rakt / orakt. Perfekt för försäsongsträning. Sprang med mina Inov8, 212. Fantastiskt bra grepp trots "bara" gummidobbar. Är riktigt nöjd efter köpet av dom. Mjuka, men stabila och bra grepp..vad mer behöver man?


Sprang på "LOK - milen" i Vidingsjöspåret. mellan 6 km och 8 km skyltarna så var det fasligt mycket vildsvinsspår precis bredvid spåret. Det gjorde susen för tempot. sprang med musik i öronen detta pass (brukar ej detta) vilket gjorde att huvudet for omkring som en vingmutter för att skåda efter grisarna. Jo, jag vet att de är rädda, men jag är ointresserad att brottas med dessa ändå.Fullt nöjd med passet till att sluta av med även om det inte blev som det skulle utan att det blev som det blev.  

/Marcus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar