torsdag 27 mars 2014

Det är bara att springa


Petra Månström – Det är bara att springa

 

Har precis läst färdigt Petra Månströms bok ”Det är bara att springa”. När jag läst det sista kapitlet så blev jag sittandes och funderade lite på de olika känslorna som kommit av intrycken. Jag tror att för att sammanfatta den med ett ord så kan nog ”glädje” vara det som överensstämmer bäst.

 

Petra är fylld med glädje till löpningen. Hennes blogg är en av de mest lästa idrottsbloggarna och hennes passion för löpningen genomsyrar den tydligt. På ett mycket inspirerande sätt både för den som funderar på att börja springa till den som har sprungit ett tag berättar hon om just glädjen. Hur hon hittade den och fortsatte att glädjas. Dock inte helt utan vissa gropar på vägen, men att med rätt peppning och stöd från sin omgivning gav hon inte upp.
 

 
 

Den är lite både / och, boken. Den passar både för nybörjaren som funderar på om man vågar springa till den mer erfarne som kan få bra tips av de inspirerande löparna som Petra har intervjuat. De ger många bra tips, berättar om sin egen träning och styckar in löpningen med ordentliga ”hands-on-tips”. Sådan kunskap är guld värd. Intervjuerna med karismatiska och erfarna löparkollegor är uppfriskande lektyr och skapar motivation för att bege sig ut i spåret ögonaböj.

 

Sedan känns boken rätt skön på det stora hela..det behöver inte vara så knussligt, ge dig ut och spring, känn luften, känn marken, upplev löpningen. Men om du vill utvecklas och suktar efter mer utmaningar så finns det även idéer och tankar hur du skall gå vidare med det. Allt beror på dig själv och dina mål. Kan mer än väl rekommendera Petra Månströms bok, oavsett om du tvekar till löpningen eller om du har ett par tävlingar redan gjorda. Läs, spring och upplev!  

 

/Marcus

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar