söndag 16 november 2014

Stickade HM-tröjor

En favvo just nu. Eller sedan något år. En stickad tröja från HM. Den fungerar utmärkt vid löpning och är kanske tre år. Billig, sliten och med färgstänk. Men tusan så skön att köra långpass i. Några plusgrader, lite vind, shortsen är på, liksom underställströjan i ull. Pang! Bara att sticka iväg när den inkamönstrade gamla HM-tröjen glidit över knoppen.

Löpningen har ju blivit alldeles till bredden injicerad med prylar, coola material och termer som närmare associeras till rymdindustrin. Vi löpare har skänkts möjligheten att skaffa oss teknik som snart kan mäta alla aspekter av löpningen. Vi har kläder för ALLA väder: +10 grader, med lätt molntäcke och nordostlig vind, ca 4 sekundmeter föranleder att vi kan välja ett plagg som absolut inte bör användas när temperaturen sjunker under nollan och underlaget riskerar att vara underkylt. Lätt överdrivet. Visst. Dessutom springer jag nästan alltid med GPS-klocka. Motsägelse! Men poängen är att det är lätt att snärja in sig i detaljer när det ändå bara handlar om att springa en sväng. Arbeta sig varm och bli svettig. Kanske nå ett tillstånd då tröttheten avskärmar mot omvärldens ständiga behov av uppmärksamhet. Löpning som skänker lite go lugn och ro.

Här passar den sketna HM-tröjan perfekt. Billig, inte så snygg, stickad för ett annat ändamål och den signalerar varken fart eller distans. Men den passar riktigt bra för båda. Den är bra ventilerad när man springer snabbt och den värmer alltså mer när man lökar. Den blir också ett kamouflage. -Haha ni trodde varken fart eller distans, kolla här då! Lite åt det hållet även om jag naturligtvis vet att det säkert finns massor med människor i simpla, slitna och otrendiga kläder som både är snabbare och mer uthålliga än jag är. Men man ser dom inte så ofta. Analogt med detta resonemang var det härligt att läsa i senaste numret av Runner's World att Anders Gärderud hade "dom billigaste skorna" som favoritskor.

Löpningen är det mest betydelsefulla vid löpning. Kom ihåg det!
/Andreas

Tröjan och jag. Upplysta. Jag håller ner vänster
arm så att inte GPS-klockan ska syns. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar