onsdag 30 juli 2014

Genrep inför 2XU Karlstad Swimrun

Inför 2XU Karlstad Swimrun kände jag och Marcus att vi behövde ett sista träningspass för att riktigt toppa formen och träna tillsammans så matchlikt som möjligt.

Med hot om regn och åska tog vi bilen mot Mjölby och Skogssjön. Ett alldeles utmärkt swimrun place med en fin liten sjö och intilliggande elljusspår. Sjön kanske egentligen är lite för liten men simmar man tvärs över, klappar i bryggan och sedan vänder tillbaka får man i alla fall en hyfsad distans. I spåret finns det både möjlighet till utmanande 2,5 km spår alternativt det längre på 6 km.Väl framme bytte vi om, jag skulle prova Salming speed och Marcus sina nya Merrell som swimrunskor, vilket fungerade bra för båda! KUL och tur för på lördag blir det mycket asfaltslöpning och då passar inte våra ordinarie swimrunpjuck.

Vi startade sedan med löpning, nedcabbat precis som det är tänkt på lördag, ett härligt duggregn föll över oss i den vackra skogen. När vi hade kutat ca 2km började vi klä på oss, allt för att spilla så lite tid som möjligt vid växlingarna. Det gick helt ok även om man får sänka löptempot lite men väl vid vattnet kunde vi bara gå i och börja simma direkt vilket är ett stort plus.

Simningen gick bra, Marcus paddlar som vanligt iväg som en rysk torped och jag ligger och sliter i bakvattnet, lite tipps och trix vid andra sidan, sedan tillbaks! Upp på land och förbi bilen för lite vätska och energi och sen ut på nästa varv. Just eftersom det var pre-race träning körde vi bara 2 varv med inriktning på teknik och nöjde oss med det, ett bra träningspass som verkligen taggade oss inför lördag.
Kom och heja vetja, det är inte så långt till Karlstad, det ligger ju bara på andra sidan Vänern ;)

Markerade även för andra att skogssjön nu är Fillinge Ultras

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar