söndag 20 juli 2014

Swimrun i Loftahammar del 2

Ånyo blev det möjlighet att köra swimrunträning i Loftahammars skärgård. Härlig natur som verkligen bjuder in till aktiviteter. Vi var 4 upplevelsetörstande idrottare som samlats för att försöka pressa oss lite,  både tidsmässigt och längdmässigt.
Vädret var alla tiders med sol och ca 28 grader. Som gjort för att fara omkring i heltäckande gummidräkt.

Jag har velat fram och tillbaka huruvida det skall klippas i ben och armar på min våtdräkt. Beslutet kom idag: klippning. Mest på grund av att jag verkar springa lite galet vilket gjort slitaget på dräkten tvivelaktigt. Kanske får införskaffa en ny nästa år..
Johann som är min kompanjon till Amfibiemannen hade roddat fina sim och löpvägar. Utmanande värme vilket gjorde att beslutet att klippa dräkten kändes rätt bra. Stegen i löpningen blev väldigt mycket lättare och faktum med att det kändes väldigt bra i löpningen. Höll bra och jämnt tempo under större delen vilket kändes riktigt bra och att det kanske har lossnat lite med löpningen för mig. Har varit rätt tungt ett tag..Nyklippt dräkt...lite ångest, men väldigt spring-skönt
Totala sträckan idag blev dryga 17 km. varav dessa ca 2,5 km simning. Avslutade med långlöpning och hopp i spat. Så makalöst skönt att kasta sig i vattnet!


Härlig dag, men kanonkillar och helt perfekt upplägg.Junnisen däckade så fort vi satte oss i bilen...


/Marcus

2 kommentarer:

  1. Hej, har börjat springa lite trail running nu i sommar, runt ågelsjön och sådant. , Swimrun verkar grymt. Förutom att jag måste lära mig simma ordentligt. Kan ni inte göra ett inlägg om saker man behöver veta, utrustning etc. Tips o tricks för kompletta nybörjare?

    SvaraRadera
  2. Hej, kul att du testar! Härlig sport! Ska skriva färdigt det som jag håller på med, gällande vad som fungerar för oss och lite tips efter morgondagens tävling.. Återkommer

    /Marcus

    SvaraRadera