tisdag 22 december 2015

En smärre summering av 2015...del 2

April

April hade mer löpning i sig än någon annan månad tidigare. Distanserna blev längre och det var inte lika jobbigt att ge sig ut. Rent av roligt ibland. På titlarna till löppassen kan man se flertalet kreativa pass: "mellanmjölk, Kaffe-kaka, LOK-mil-helvetet, Asfaltsriddare från väst, stiglöpning i glädjerus och måluppfyllelselöpning"..tja ni ser ju idel glada pass..Sprang även fel ett par gånger vilket gjorde att distanserna blev skapliga.

Simmet gick också ganska bra..tror jag. Körde inte direkt några häpnadsväckande pass utan mest mosande mot svallvågor. Man behöver både kvantitet och kvalitet tänker jag..

I alla fall..stor väntan på att tävlingarna skulle dra igång och vad vi skulle köra. Även material skulle ju synas i sömmarna och beställas. Våtdräkterna dröjde och strulade en del tyvärr.

Fick en massa godis från Clifbar. Funkade skitbra både för mage och energin på träning/tävling.Frank kom förbi och solade liteFrank och Ultra-dog Pappy

Stiglöpning i sådan här miljö är ju fantastisk

Fick lite draghjälp av de här löpstarka fjäderviktarna Fillinge runt
Sprang fel..1 mil fel..men hade på det stora rätt trevligt..Clifbargodis och Frank som nafsar runt
Träningstid:
Löpt sträcka: 170 km (18 pass) 
Simmad sträcka: 21 km ( 6 pass) 
Total träningstid: 28 timmar

Övrigt värt att notera i januari: 
* Rätt mycket lov då påsken inföll lämpligt
* Intervju till jobb ( som jag fick)

Maj

Yes, första swimrunracet! Borensberg swimrun kördes den 9 maj. Härligt vårväder, friskt och lite krispigt i luften, tämligen svalt i sjöarna. Fingarar och pannan smärtade på de längre simsträckorna. Becksvart vatten där man inte såg handen framför sig i vattnet. Räknade kallt med att simma på något gammalt lik som flytit upp till ytan..Gjorde dock inte det.

Lite ovan vid momenten simma/springa tillsammans men det kändes härligt att vara igång igen. Borensberg swimrun är en enkel tillställning och gemytlig känsla. Roligt med lopp som inte kostar en halv bil och är i närheten.

Vi (herrsektionen inklusive dobbarna) var även i Kolmården och sprang Kolmårdstrailen. en halvmara i skog, stig och fantastisk miljö. Salming Running stod för fiolerna för deltagandet vilket vi tackar för! Fick träffa den berömda påläggskalven som visade upp sig med snabba grejer. Han sprang dock inte.....

I maj fick jag för mig att även springa alla spår i Vidingsjö..vilket gav ca + 2 mil. Roligt när man kan flytta gränserna.

Fick ett par asgrymma skor från Clas på Merrell: Merrell all out peak. En köttig dojja som har funkat på alla underlag. Underbart skön med både grepp och vattensläpplighet i perfekt kombo.Swimrunpremiären 2015: Borensberg swimrun


Borensberg swimrun
Borensberg swimrun. Fredrik först (som vanligt på land) och jag efter..


Chokladmedalj. Den  bästa medaljen!


På väg till Kolmårdsskogarna

Uberschwester fightingface / survivalfaceHerrsektionen inklusive påläggskalven (och Vilda) Kofie
Merrell all out Peak. Traktorpjuck. Äter allt men är snälla och vänliga mot ägaren. 


Träningstid:
Löpt sträcka:  160 km (21 pass) 
Simmad sträcka:  11 km ( 4 pass) 
Total träningstid:  29 timmar

Övrigt värt att notera i maj: 
* Hade Pappy the ultradog hos oss då fam Wirenmark var i Spanien och sprang ultraläger
* Käkade frukost på hotell utan att sovit där. Sånt gör man ju för sällan. Betydligt göttigare än att äta kvällsmaten där. 
Juni

I juni öppnade äntligen utesimbanorna på Tinnis. 50 meter eufori. Även Borås swimrun genomfördes huttrandes. Rolig tillställning på det hela, men sjukt kallt i år. Inte lika härligt väder som föregående år. Nu grått, snålblåst, 8-10 grader i vattnet och vågor. "utmanande". Har skrivit lite om det här: http://teamfillingeultra.blogspot.se/2015/06/boras-swimrun-polarbear-race.html

Semester inföll här vilket tillsammans med andra åtaganden gjorde att aktiviteter fick hamna lite längre ner på prioriteringslistan. Några pass i utegym, med att välta däck och köra en miljon chins blev det dock då och då.. Hade ganska bra väder så något pass blev det löpning till sturefors för att bada och lite lufs hem igen..såna där pass som bara är trevliga och inte " pass" i egentlig mening..Tillbringade ganska många härliga tillfällen i min toncasoffa.
 
Intervallbacke i Vidingsjömassivet

Team Fillinge Ultra på Borås Swimrun (Foto: Mia Thollander)Fredrik kom upp ur vattnet han med..


Fryser så sjukt mycket här..

Tinnerbäcksbadet i Linköping

Det bästa med festival. 
Jag och Mr Håkansson på danshumör


Däck. Bra att välta. 

gungeligung


Träningstid:
Löpt sträcka: 89 km ( 8 pass) 
Simmad sträcka: 13 km ( 4 pass) 
Total träningstid: 22 timmarÖvrigt värt att notera:
* Dottern hyrde häst. 
* vann biljetter till Bråvallafestivalen. 
* Toncasoffan i gediget bruk


//Marcus 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar