söndag 28 augusti 2016

Ekängen Swimrun 2016 - Första swimrunloppet i världen med viktklasser

Entreprenörerna i Team Malakows har (äntligen) beslutat sig för att dra igång även ett swimrunlopp. Andreas och Therese är välkända och mycket duktiga triathleter och swimrunnare vilket såklart borgar för klass-tävling! Loppet skulle vara en varvbana med ca 1000 löp och 200 sim. Våtdräkt tillåtet men inget annat lull-lull. Man kunde köra själv eller i par. Det visade sig att alla valde att köra själva det här premiäråret. Härligt välkomnande med hembakta muffins och glada tillrop
Fredrik gled in omklädd i gummi på frugans knarr
 Badplatsen i Ekängen..eller en av dom i alla fall..


Fredrik är gottis sugen Dignande snacksbord


 Lite försnack innan loppet


Loppet var enkelt, hemtrevligt och väldigt inbjudande distansmässigt för de som inte har kört förut. Distanserna avskräckte inte, och man kan köra med den utrustning man har. Snäll löpning och idag så var Roxen också snäll och nästintill spegelblank. 


  Race-info


Vi var omkring 20 som startade och endast en DNF vilket statistiskt nog är rätt ok. För många var det första starten i ett swimrunlopp. Bland annat damvinnaren på 10 varv. Jäkligt roligt att se glädjen i ögonen efter målgången! När hon utbrast precis efter målgången: DET VAR DET ROLIGASTE JAG HAR GJORT! Säger en del om den här sporten..

Vi samlade ihop oss och, tja plötsligt så kör man bara..man kan gå och ladda för ett lopp hur länge som helst och plötsligt så springer man bara. Konstigt. I första backen var det ett gäng killar som drog iväg som avlöningar. Bland annat Fredrik. Han och tre till uthålliga, snabba körde hårt resten av loppet. Jag blev varvad av de topp tre efter två varv. Kanske inte säger så mycket men i alla fall..till min ursäkt så valde jag återhållsam löpning med tanke på rädslan för att muskelbristningen i vaden skulle gå sönder igen. Hatar att vara rädd för att skada mig. 

 Lycklig. Lite trött, men lycklig


 Snygg vevande


Jag körde på och hade som mål att inte skada mig. Men vaden höll som väl var. Skönt. Även om jag var lite sliten efter gårdagens simtävling så var det mest tankarna på löpningen och vaden som tog kraft. Valde att bara köra 5 varv idag. Smart för en gångs skull.  

Det var lite folk som stod och hejade och klappade innan regnet kom. Roligt! En varvbana är ju bra på det sättet jämfört med ex Loftahammar eller de andra långa loppen där det kan ta 8 timmar innan man kommer tillbaka..om man inte är så snabb och samtidigt vill passa på att uppleva så mycket som möjligt. 

Jag ramlade in på en tredje plats på korta sträckan och Fredrik gick och vann den långa herrsträckan. Bra kämpat med tanke på att han jagade hela loppet fram till det att det var ca 2 varv kvar. 


 Fredrik: vinnare av 10 varvs-klassen visar att han har krafter kvar i mål


 Skönt post-race häng och tugg


 Fru Malakow och Fredrik nästan lika glada


En inte helt oviktig detalj är ju att Ekängen swimrun 2016 är först i världen med att köra viktklasser! Enastående grepp för att ta ledningen i utvecklingen utav swimrun och annan konditionsidrott. Arrangörerna ville testa konceptet och hade två klasser: - 100 och + 100. Smart drag även där tycker jag.Stolt över att vara den förste vinnaren ever att vinna förstapris i viktklass på swimrun!   Fredrik tar emot förstaprisetUberstarka Kristina drog hem förstapriset på damsidans korta race

Stort tack till hela gänget Malakows som ordnade till den här sköna tillställningen! Ni sprider både glädje och inspiration!  Tack till andra som också var med och körde. Härlig stämning loppet igenom! Hoppas på att det blir årligt förekommande tävling.


Snabba med resultatlistanBLING BLING


Missar aldrig en chans till att bomba lite..//Marcus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar