måndag 19 januari 2015

Teamträff och skogsorientering

Årets första teamträff begav sig under gårdagen på markerna omkring Fillinge. Där finns stora möjligheter för löpning på naturens villkor med både distanser och krävande terräng. Vi var fyra som startade, Andreas, Fredrik, Malin och jag, men Malin avvek efter ett tag och körde ett lite kortare skogspass då  en ansträngningsskada skall förhindras och minimeras så vi blev tre musketörer som fortsatte in i mörkret.
Underlaget bjöd på utmanande löpning. Bitvis riktigt halt med glans-is och alla körde dubbfritt för dagen. Men alla hade dobbar, Fredrik och jag körde Inov8:s 212:or och Andreas körde med sina Icebug:s. På det stora hela så tycker jag att vi klarade oss med den äran. Inga volter eller brutna ben. Tricket är väl lite att inte ändra riktning när man kommer ut på halt underlag utan fortsätta i samma tempo rakt fram, vilket ibland gjorde att man fick köra rejäl dikesterränglöpning. Ser rätt kul ut när man kommer som ett lok mosandes och frustandes, plötsligt så känner man att det är svinhalt så det är bara att fortsätta ut i skogen och ta en vända. TUUT TUUT!

I alla fall...initialt så blev det transportlöpning på asfalt för att komma ut till skogspartier där terrängen tog vid. In på stigar och  där det inte fanns stig. Snällt av Andreas att springandes reka en mil på förmiddagen åt oss..hur eller hur så hade grabbarna ultra snabba ben men var snälla nog att hålla igen lite för att jag också skulle kunna hitta hem. Jag lyssnade mer än pratade i konversationerna om vi säger så. Men formen blir lite bättre efter varje pass. Trevligt med att gruppträna och sitta efteråt och småsnacka lite. Andreas och Malin hade gjort en härlig chiligryta. som åtnjöts som post-run-nutrition.


Ni ser..de är inte så "oskyldiga" som de vill ge sken av

Lite småsnack om året som kommer och dess utmaningar och mål samt upplägg för ett riktigt krävande pass på onsdag då Salming Running kommer på besök till byn. Blir småsvettig bara jag tänker på det...puh!/Marcus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar