söndag 28 november 2021

Team Fillinge Ultra:s Terrängtävling 2021

Vi skulle ju ordnat ett lopp för ett år sedan men nu blev det ju så att det kom saker emellan.. men nu, efter att ha tvingats skjuta upp loppet blev det äntligen av: Team Fillinge Ultras Terränglopp!

Efter att ha planerat och försökt få ihop allt så var det äntligen dags. Tävling! 

Vi har försökt få ihop allt med grejer, logistik och allt som man kan tänka sig. Vi har ju tävlat och upplevt både saker som funkar bra och en del saker som kanske kunde gjorts annorlunda så lite erfarenhet från den sidan har vi ju trots allt. Men när man själv ska ordna till något så märker man ganska snabbt att det är rätt mycket grejer som ska göras. 

Inhandlandet är ju en del. Hur mycket saft går åt? Hur många pepparkakor? Glöggen - hur många liter går åt för det? Svårt att beräkna då den initiala anmälan var ju för ett år sedan - saker och ting förändras och lite oklart om hur många som skulle komma. Flera hörde av sig och hade förhinder eller var sjuka tyvärr. På listan stod det 80 anmälda och i praktiken kom hälften ungefär. Vilket så här i efterhand var rätt bra då vi fick en del lärdomar och lite mer erfarenhet av vad vi skulle kunna göra på andra sätt. 

Inköp, tillagning, ihoppillning, utskrifter, tejpning, provsmak av glögg och kanske någon pepparkaka, yxning av stolpar gjordes dagarna innan. 

Markering av banan skedde under eftermiddagen på lördagen, dagen innan lopp. Upp med stolpar och skyltar. Redan här kändes det som en väldigt go bana att springa omkring på. Förväntansfullheten var stor! 

Med logistiken någorlunda klar inför dagen så lade sig nog alla tidigt som inför en liten julafton med små fjärilar i magen

Ut till kärnverksamhetens högborg - Fillinge

Andreas hade vaknat tidigt som den lilla farbror han är och cyklat banan för att kolla över banmarkeringarna. Allt var ok. 

Underbara förutsättningar!


Vi packade upp alla grejer, flyttade grillen, bytte plats med skorna och tillbaka igen. Vad blir bäst tror ni? Hitan och ditan för att till slut besinna oss och vara tillfreds med hur det var uppdukat för gästerna. 

Första gänget började ramla in strax efter 10. Mingel, välkomnande och kanske en liten glögg att värma sig lite med innan starten. Glada miner, spring i benen, lite nervositet - ah den lilla tävlingsnerven är ack så god att njuta av. Det syntes att det var många som saknat den. Även om det är prestigelöst och bara trevligt så vill man ju trots allt göra sitt bästa. 

Möjligheter att testa snygga, snabba skor fanns


Lite racebriefeing och snabb uppvärmning inför start. 

Racebriefing


Banan var ungefär 60 % lättlöp på skogsväg i och 40 % stigar i skogen som var lite mer tekniskt. En ganska bra mix tror vi just nu i alla fall. Första delen var bred grusväg för att efter någon kilometer smalna av till stig och svårt att springa om. Egentligen hela gänget kom fram till stigen inom ett par minuters skillnad. 

Klockan måste ju kollas innan start

Peppen!

Frida, Björn och Klara var redo för start


Härlig mingel

Glöggvärmning är också en uppvärmning





Sedan tillbaka till start/målet för att invänta allihop igen. 

Första herrarna: 

Etta och banrekord!! tog David Axenborg på tiden 46.40!! 

David Axenborg 1:a på tiden 46:40!



Tom Axelsson 2:a 

Simon Kuronen 3:a 



Damernas top tre: 

Saga Eriksson 1:a på tiden 52.09


Kari Axelsson 2:a 

Karolina Fyrsten 3:a

Vilka härliga genomföranden! Några som är Sverigeelit till någon som gör sitt första lopp. Galet bra mix av härliga människor

Jag är full av kakaduor av glädje i bröstet och prosecco i ådrorna så här följer en liten bildserie.

Stort tack till alla ni som var med och sprang idag! Utan er inget lopp! 

Stort tack till Salming Running som hjälpt till med kanonfina priser till deltagarna! 

Noggrannhet när det kommer till detaljerna


Salming hade bjudit till ordentligt på det dignande prisbordet




Efter-lopp-häng



Fredrik såg till att ingen hamnade på efterkälken och passade på att rädda naturen 



Frida dokumenterar hur glögg ska hällas inför Vikbovändan



Hemmagjort, lätt skevt men gediget precis som TFU



Frostiga stigar i morgondis är underbart


Stefan åker 40 mil för att få hänga med i Fillinges premiärlopp! Fantastiskt! 



Simon är jättesnabb




Vi håller grytan kokande




TFU



Vi tackar er jättemycket för dagen! Vi är glada, varma och lite trötta nu


(vi planerar redan för att köra nästa år igen...)



//TFÙ















1 kommentar:

  1. Stort tack alla TFU:are. Fantastisk kul och välordnat. Ni fixade till och med strålande väder. Inte illa. Ser fram mot nästa år.

    SvaraRadera