måndag 3 september 2018

Karlstad Triathlon 2018

Så där..äntligen så blev det dags för TSTMI och sporthelg med Team Salming. Vi hade sett fram emot den här helgen länge och nu blev den förlagd till härliga Karlstad och stor tävlingshelg i samband med att CaPa Karlstad brände av Karlstadsimmet och Karlstad triathlon.

Vi (Team Fillinge Ultra) lyckades samla ihop 4 1/2 femtedelar av teamet. Andreas, Malin, Fredrik, Marcus och den halva är då juniorsektionens: Vilda.

Åkte upp på fredagen för att delta i Karlstadsimmet där vi var tre herrar anmälda till 3000 m:s loppet.

Kom upp i lagom tid och träffade på Jocke och Oskar från Team Salming Running som försökte få ordning på alla grejer. Samtidigt så dök Frida och Tommy upp. Tommy skulle också simma de 3000 metrarna.



Det är som vanligt, senioren arbetar och junioren leker



I alla fall så var det ganska ruggit väder med typ 10 grader och regn hängandes i luften. Vi blev mindre och mindre sugna på att bada. 17 grader i vattnet kändes initialt som - 3. Men lättade lite efter att lekamen domnade. 



 Efteranmälningar och nummerlappshämt



Inte propagandasimvänligheter



Vi simmade galant..eller i alla fall så tog vi oss igenom det. Vann gjorde galet snabba Anton som hade vunnit året innan också. 36 minuter på 3 km....galet. 

Tommy kom in på en tredje plats, jag på en fjärde, Andreas 7:a och Fredrik på 9:e plats. Alla glada och tillfreds över att få åka och värma sig lite. 




Tommy och jag 



Gummigubbarna i TFU



In till hotellet för att kasta av grejer och leta mat. Vi slog oss samman tillsammans med Team Salmings representanter och hade en skön kväll med mycket sportsnack och trevligt käk. 




Fredrik var trött och hade blykepa redan innan maten




Åter till hotellrummet, attacksova med handflatera´uppåt o nyllet i kudden. 

Lördagen bjöd på triathlon i form av Sprint och Olympisk distans. Jag och Fredrik skulle köra sprinten. Malin och Andreas skulle köra olympiska samtidigt som Jag, Fredrik och Tommy skulle köra olympisk stafett. 

Spännande dag minst sagt. Många duktiga på plats så det var inspirerande bara det. Massor med skönt hejande lite varstans. 

Lördagen bjöd på Karlstadväder med sol och 20 grader. Helt perfekt. 




 Arrangör Pär kan cykla med en hand på styret. 




 Förtävlingssnack




Mycket inbjudande väder



En sprint är ju ganska kort. Oftast så är distanserna omkring 300-400 m simning, 2 mil cykel och 5 km löpning. Så även här. De snabbaste klarar det på strax under timmen. Men det som är roligast är att alla kan köra den här distansen oavsett om man inte är en toppensimmare eller har dyraste cykeln. 

Fredrik och jag körde på i alla fall. Fullt spett från början där jag simmade lite bättre men han cyklade om mig ganska snart. Jag hade nog billigast cykel och enda löparskorna på själva cykelmomentet så högt upp i listorna i alla fall. 

Fredrik fortsatte sitt ursinniga tempo och sprang svinsnabbt. Jag gjorde nog mitt snabbaste 5 km lopp på väldigt länge tack vare alla hejan och allmän eufori. 

Fredrik kom in på en 6:e plats och jag ramlade in på en 13:e plats. Roligt. 

 Tommy urstark på cyklingen




 Fredrik sliter ingen asfalt i onödan




Stompar på efter cyklingens stockben




Övriga i Team Salming: Kalle Wickström in på en imponerande men snöplig 4:e plats och Marcus Aronsson på en härlig 5:e plats (fast i tävlingsklassen) ..som förövrigt Tommy Jansson vann. Tommy körde förövrigt alla tävlingar hela helgen. Det är rätt imponerande och mastigt.. 


Glada och endorfinstinna efter målgång av sprinten



Sedan var det omladdning inför den olympiska tävlingen ett par timmar senare. Andreas och Malin skulle ju köra hela, medan jag, Fredrik och Tommy skulle köra stafett. 

Samtidigt så visade det sig att det tillkommit ett stafettlag till för Team Salming, fast på damsidan. Efter snabb jämförelse så var det egentligen likartade tider både på cykel och löpning mellan oss..medan simningstiden var ganska mycket i damernas favör. 

Kröp i den blöta våtdräkten igen (tämligen oskönt) för att veva de 1500 metrarna i raskt tempo. Innan den här helgen så har jag faktiskt inte simmat en meter efter Vansbrosimningen. Kroppen inställd på långsim och inte snabbsim. I alla fall gjorde jag vad jag kunde och kom upp ca 5 minuter efter damlaget. Tommy cyklade in de minutrarna och Fredrik drog på högsta växeln vilket innebar nytt personligt på milen: 38:55!! Så galet snabbt! 

Det visade sig att damerna vann sin klass och vi kom tvåa i våran! Så härligt!! 

Väldigt oväntat med kul! 


Andreas körde på jättebra men tyckte inte att benen var i den bästa formen. Typisk triathlonursäkt. Han kom in på en fin 13:e plats i alla fall. Malin körde på bra även om hon passade på att städa halva banan samtidigt som hon sprang. Hon tycker inte om nedskräpning heller. Malin kom in på en fenomenal 5:e plats!



Malin på cykling


Björnglad av allt pepp längs med banan




 "Äntligen"


 Fredrik tycker om att springa



 Andreas tycker så mycket om att cykla så han låter ibland som ett flyglarm



Här ropade Andreas något som lät som: "Benen känns så lätta så jag känner dom knappt" 



 Vilda och jag hejade jättejättemycket


Frida jagade efter Fredrik



YAY!

Återigen, en mycket rolig sportishelg med mycket skratt, kramar, hejanden och allmänna påhopp. Härligt gäng som var där och sportade med fina resultat. 


Stort tack till dig Pär och din organisation! Superbt ordnat och härliga funktionärer som alla hejade och var proffsiga hela tiden! 

Stort tack till Team Salming (Jocke och Oskar) för att ni låter oss leka så här mycket tillsammans! Det betyder väldigt mycket för oss! 

Stort tack till alla sportisar som vi hängt med i helgen! Ni är förjäkla roliga och vi i TFU har haft en toppenhelg med er! Ingen nämnd ingen glömd! Ni både inspirerar och är beundransvärda!! 


*Handhjärta


//TFU genom Marcus  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar