måndag 3 juli 2017

Sturefors Triathlon 2017

Jo, för tredje året i rad så körs Sturefors Triathlon och vi i Teamet är på plats och skall tävla. Loppet växer så det knakar vilket är väldigt roligt, men säkerligen krävande för arrangörerna. Det krävs ju lite planering och förekommande av diverse utmaningar för att ett lopp skall gå bra. Men Jakob som håller i trådarna har fixat allt på ett professionellt sätt tillsammans med resten av gänget såklart.

Det jag framförallt gillar med dessa sprint-triathlon tävlingar är att alla är välkomna. Oavsett om du har en cykel för 100 000 och kan crawla skitsnabbt eller om du har en vanlig oväxlad gammal hoj och knappt kan bröstsimma. Du är lika välkommen att tävla på dina villkor. Alla är lika mycket värda och tävlar mot sina mål. Sånt är värdefullt tycker jag.

Många klubbtröjor


Jag cyklade ut för att hämta nummerlapp och kolla grejer ett litet tag innan. Kul att träffa så många likasinnade sportnördar. Jag kan förstå att man tröttnar lite på det snacket om man inte är lika intresserad, men det är roligt att säga hej på riktigt ibland (och snacka grejer, tävlingar, upplägg osv..)

Bra, soligt väder mötte oss för att sedan mulna på lite och börja blåsa alltmer. Jakob höll lite raceinfo och sedan var det dags att gå ner i vattnet. 19 grader:ish. Perfekt. Tyvärr så hade flera som simmar bröstsim lagt sig i första delarna av simningen vilket gjorde att i alla fall jag hamnade bakom och inte kunde ta mig om. Dåligt av mig kanske att inte lägga mig längre fram..men jag tänkte bog att ställer man sig längst fram på en triathlontävling på simningen så kör man frisim. Fick brottas fram till första bojen, sedan släppte det lite och den sista 100:ingen så fick jag lite mer plats för vingspannet. skönt, men frustrerande eftersom det är min minst dåliga gren.

 Torktumlarsim


Lite förbannad och lite stressad 

Upp ur vattnet som ett jehu och på med cykelgrejerna. Jag kör vanliga löparskor och min vanliga hoj, som i och för sig är en cyclocross, men inte att jämföra med de riktigt snabba. Har skärmarna kvar.. ; ) Sket i strumporna och körde barfota istället. funkade toppen. Efter att några tävlingar ha försökt att stå och ta på ett linne efter simningen så hade jag i år kört med tröja innanför våtdräkten. mycket smidigare. Sparade nog kanske 10 minuter där..

Åter från cykelturen.. ser rätt glad ut ändå. Cykelbilderna på de andra två blev suddiga pga snabb fart tyvärr. 


Upp o h iväg, trampa utav helvete så inte Andreas kommer ikapp för tidigt. Men det gjorde han. Ordentlig utveckling på simmet och bra cykelträning gör visst grejer med en redan snabb grabb. I alla fall så trampade jag på så gott jag kunde. snittade 30 km/h och hade topphastighet på 60 km/h. Blev omcyklad av några riktigt snabba cyklar ganska sent i loppet. Kändes bra ändå, att de kommer sent..

In i målområdet och av med de grejerna. Stolpig löpning den första km, för att sedan bli lite jämnare och få ett någorlunda bättre flyt. Orkade med att springa hela tiden och tugga på framåt. Lyckades tillochmed ta några skalper. på löpningen!


 Malin och Helena krämar ur det sista


Jag och supersnabba arrangören Jakob. 


Sista km så kunde jag faktiskt sträcka ut och vågade springa mig lite trött. Skön känsla när man känner kroppens balans.

In i mål som nr 44 av 154 som herrarna. Malin kom in på plats 32 av 69 damer och Andreas sprang in på plats 13 !!


Efteråt så blev det skönt post-run-häng i Fillinge. skönt och göttigt.


 Uwabarber pajVi håller fanan högt!


Roligt lopp med bra inramning! Stort tack till hela Teamet som för dagen hade tillägg i form av familjen Lindblom. Tack till alla som hejade på Sturefors gator, alla funktionärer - ni vet inte hur mycket det gör med det där lilla "heja" trots att ingen orkar le åt er tillbaka. Men stort tack för allt sånt! Ni är jätteviktiga!'

En annan kul grej är att Sturefors Tri tillsammans med Ekängen tri och Björsäter tri numera har startat en "klassiker" och genom att tävla på alla tre tävlingarna så är man med där utan ngn kostnad. Roligt initiativ att binda ihop de olika tävlingarna. Samarbete och tillsammans-grejen är nyckeln!

Kolla in på: https://www.ostgotaklassikern.com/
Fotocred till Mia Lundin och Kristina Vigren//Marcus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar