onsdag 6 juli 2016

Testschwester testar - Väderstad

Idag så begav sig Testschwester tillsammans med sin bättre hälft mot ett rekommenderat kondis. Jag gillar kondis. Både den sorten som gör att man orkar länge och den som kan göra att man inte orkar mer..

I Väderstad så skulle det enligt sägnen ligga ett trivsamt och gediget litet konditori, nämligen Väderstads Centralkoditori. Lite oklart fortfarande om det finns fler konditorier i just Väderstad, men vi hittade i all fall rätt ganska snart. Om man åker E4:an söderöver från Linköping, blundar när man åker förbi Mjölby så kommer det en Väderstad skylt strax efter.
Så här säger Wikipedia om Väderstad:

Det nuvarande samhället bildades på 1820-talet, då den nuvarande kyrkan, gemensam för Harstads och Väderstads socknar, uppfördes mellan de medeltida kyrkplatserna. Svaga lämningar kvarstår av de gamla kyrkorna, strax väster respektive strax öster om tätorten.
Järnvägsförbindelsen Mjölby - Hästholmen som passerade Väderstad öppnades 1910 och lades ned 1989. Väderstad hade även järnvägsförbindelse med Skänninge och Linköping till 1942, via Väderstad-Skänninge-Bränninge järnväg, som var en del av ett mer omfattande östgötskt smalspårsnät.
2010 så var det nästan 600 personer som bodde i Väderstad. 

Antar att detta var storgatan..för det var den enda som gick igenom byn. Sedan var det ett gäng avstickare från denna. Liksom bläckfiskarmar. Den gick åt horisonten åt bägge håll.

Efter att ha försökt att hålla så pass låg fart att man inte förknippas som drive-by-shooting-individer men ändå hinner se var man skall stanna - fart så hittade vi fram till centralkonditoriet.

En "kondis-skylt" lovar alltid gott och höjer förväntningarna. 

Eftersom det inte var driv-is och isbjörnar ute så beslutade vi oss ganska snabbt för att sitta ute och avnjuta bespisningen. Vi gick in och beskådade det vackra utbudet. Tyvärr inga bilder inifrån själva göttigheterna, men jag kan gå i god för att utbudet kan trösta den ledsnaste av barn samt fylla ut den mest trötta cyklist som kommit på avvägar.  

Ett mysigt äldre hus där övervåningen nog var behållningen: Gillar sånt här, när det inte är het perfekt tillrättalagt och ibland lite naggat i kanten, omaka porslin och framförallt sköna möbler.

Men som sagt så tänkte vi sätta oss utomhus. Tyvärr en del arbete med asfalt en liten bit bort, men trädgården var inredd mysigt och somrigt. Skönt med gräs och lite avskildhet.

 Avvaktande Testschwester innan / under pågående test


 Utmärkt möblemang för denna rörelse


 Såpass god att jag tryckte i min en likadan till precis efter..


 Påtår ingick

Hela konditoriet och bespisningen var utmärkt samt bemötandet av personalen. Tystlåten, men bra. Efter fikastunden så spankulerade vi en liten bit bort från centrala delarna trodde vi, men strax kom vi fram till: Väderstad Centralkrog! De hade till och med en väldigt tydlig skylt om vad de höll på med..

Väderstad Centralkrog ligger centralt i Väderstad


 Väderstad centralkrog har MAT. 

Vi testade inte Väderstads centralkrog denna gång utan sparade det. Vi gick vidare genom byn och hittade en kyrka och en fritidsgård, samt ett bibliotek. De sistnämnda tre testades ej heller idag. 

 Väderstads centralkyrka


Väderstads centralbibliotek och centralfritidsgård. 

Jag är ganska stor sucker för superlokala saker. Ett bra ställe att hitta sånt på är såklart lokalposten, men framförallt anslagstavlor. Hittade några sköna saker i alla fall: 


Så, ett litet kortare referat från dagens konditoritest. På det stora en skön dag, bra fik som jag verkligen kan rekommendera. Jag sparar en del material till den kommande boken: Testschwester testar som är planerad att komma ut under 2017.

För intresse av antingen boken, eller om du känner att du skulle vilja att just Testschwester kommer och testar hos dig så var inte blyg att ta kontakt

//TestschwesterInga kommentarer:

Skicka en kommentar