torsdag 23 maj 2019

Himnabadets swimrun del två och besök från Olander Swim

Igår hade vi ännu ett härligt träningstillfälle med swimrungänget i Himnabadet. Sol, 25 grader, en massa leenden och smekande vatten välkomnade oss till pass två.

Vi pratade, visade och praktiserade löpteknik, simteknik och allsköns små bra saker att veta om innan man ger sig ut i vattnet. Allt från båtar, synlighet, brugdar, 300 kilos mal och till att dricka sjövatten. Saker som är tämligen grundläggande "good-to-know" när det gäller swimrun alltså.


Johan välkomnar alla att komma och bada / simma / hänga på Himnabadet
Himnabadet


Dagen till ära så kom Valter från Olander swim (Olander Swim) till oss och visade upp rackarns goa swimrundräkter från Sailfish, swimrunfin, simprodukter och delade med sig av sin kunskap från sin digra erfarenhet av simning. Härligt att höra simmare berätta om sina erfarenheter.



 Två små björnar, en lite tyngre björn och Valter



Valter berättar om de olika förutsättningarna och skillnaderna med våtdräkterna


Vi fick även provsimma och verkligen testa simgrejerna som han hade med. Vilken ynnest! Hur ofta får man möjlighet till sånt?

Vi gjorde som sist: delade upp gruppen i två och sedan körde den ena löpning och den andra simning. Lättare att "se" alla deltagare då och ge det stöd och hjälp som var och en behöver. Funkade mycket bra idag också. På det sättet hann alla provsimma på riktigt också.

 Glada swimrunners


Alla hade inte provat att simma med skor vilket är ganska mycket tyngre än att simma utan skor. Detta trots våtdräkt. Nyttig upplevelse och det kom många bra reflektioner om hur man kan lösa det. Alla hade inte heller simmat med våtdräkt innan. Där såg man den där extra lilla glädjen i ögonen som glittrar över hur roligt det är att simma.


Ja det där med att ha speciella skor på swimrun.. jag fick den frågan ett par gånger igår. Det beror ju helt på vilket lopp man ska köra. Om man ska köra ex Karlstad swimrun (www.karlstadswimrun.se) så är den mestadels asfaltsbeklädd löpning vilket så kanske är bättre med en "vanlig" löparsko, medan ex en mer trailbetonad swimrun som enbart är att kötta omkring i skog och på stig kräver en annan typ av sko. Men det goa här är ju att du får bestämma helt själv över vad just du känner att du behöver och vill ha. För varje lopp man kör så har man lärt sig något som man kan ha hjälp av.


Kan verkligen rekommendera Åtvidaberg Swimrun som är en perfekt bana om man skulle vilja testa swimrun eller titta på hur det kan fungera. Den passar även om man har kört några tävlingar förut också.

Läs mer om loppet på:   Åtvidaberg Swimrun


 Ett par nävar raketmotorer o stora björn




 Swimrunfin - Poppis attiralj under kvällen



#Gummigubbe med raketer både i form av dräkt och skor



Stort intresse för att lyssna på Valter och även kul att så många testade. 



På torsdag den 30:e kör vi igen och då kommer Salmings snabba skor för test och visning! 

Alla välkomna till Himnabadet för tester och kläm-o-känn! 

Wohooo! 





//Marcus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar