söndag 13 november 2016

Säsongens första på skidor

SNÖ! Det är ändå något speciellt med den första snön.. De första löppassen på snö är ju mysiga och kul, sen blir det rätt fort lite bökigt och tråkigt även om man kan få till rätt fina pass i skogen.
Men man kan ju även plocka fram skidorna och uttnyttja underlaget på bästa sett. Jag tog med mig skidorna och lillebror till Åtvidaberg och testade lite igår. Vi började på golfbanan men där var spåren näst intill obefintliga, så vi åkte vidare till elljusspåret och där fanns det i alla fall spår. Bitvis rätt ok med både snö och spår, bitvis lite mer tveksamt..

Har inte vallat skidorna sedan vasaloppet i februari så förutsättningarna var ju sisådär, sen tror jag nog inte ens att Gunde hade kunnat påverka fästet med 3 plusgrader och tveksam snö.

Vi gav oss i alla fall ut i spåret och kämpade oss igenom ett varv på 2,5 kilometer, vi garvade och förstod inte riktigt hur vi lyckades slita oss igenom 9 mil så sent som i februari, all teknik var som bortblåst för att inte tala om balansen, men kul hade vi..

 
Hoppas det blir en riktig vinter med mycket snö så får vi väl se om man kastar in en anmälan till öppet spår..
 
Ha det fint / Gunde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar