tisdag 12 januari 2016

365 mil på 365 dagar, ett löpande 2015..

Jaha ok, 2015 är redan slut! Galet vad tiden rusar fram, framför allt när man blickar bakåt..
2014 var ett bra tränings och tävlings år, 2015 skulle bli ännu bättre. Jag satte tidigt målet att springa mer än 350 mil och började med 100 mil de första 100 dagarna, varför då sakta ned! Ändrade målet till 365 mil, roligt de allra flesta dagar, mindre roligt vissa. Förvånansvärt svårt att klämma in sjumils veckor varje vecka..


Året började ju minst sagt bra och då var det bara försäsong, våren kom och då inleddes även tävlingssäsongen. Marcus som både är foto och press ansvarig i vår klubb (som ni sett här på bloggen) har de flesta av korten men några har jag allt hunnit med att ta.

Den första tävlingen 2015 blev TOM, Trail och Mustasch, en löptävling norr om Motala, arrangerad av Bergslöparna. En liten tävling på fina stigar, 28 km med mustaschkrav.

Sen kom årets första swimrun, Borensbergsswimrun 9 maj, kallt men kul!

14 maj körde nästan hela Team Fillinge Ultra kolmårdstrailen, 21 km i kolmårdens urskogar, slitigt så in i helvete, men åter igen kul.

Satte nytt personligt rekord på 10 km på blodomloppet 21 maj med tiden 39:55.

Cyklade Sommen runt 124 km i hellregn den 30 maj.

Marcus och jag huttrade oss igenom Borås swimrun den 7 juni. 8-10 grader varmt vatten, nja inte ens den vackra naturen kunde öka njutningen denna dag, men visst vi hade kul nu oxå!

12 juni cyklade jag och Andreas tillsammans med min lillebror och kollegan Henrik Vätternrundan. 300 jävla kilometer på cykel runt en avlång sjö. Toppen väder och kanon förutsättningar gjorde dock resan rätt behaglig och man gick i mål med en bra känsla.

Kolmården Trail Marathon den 4 juli blev även detta år en tuff uppgift. Hade bestämt mig efter 2014 års race att ej gå tom på salt, laddade nog lite väl hårt och ja, bajsade bort mig fullkomligt! Slog dock fjolårets tid, men det sved mellan skinkorna de sista kilometrarna.

24 juli körde jag och Marcus Amfibiemannen i Stockholms skärgård. Mitt första och Marcus tredje försök. Ett riktigt kul race med bra terräng och omväxlande simning. Vi slog Marcus tidigare tider och alla våra kamrater..Ångaloppet 9 augusti, fruns första swimrun, vi körde tillsammans i mixklassen. Inte lika lätt att sporra/hån frun som Marcus, men det blev en trevlig erfarenhet och dag i Nyköpings skärgård.22 augusti, Ultravasan! Det var ju inför detta lopp all volym hade samlats och nu var det äntligen dags. Lisa hade tyvärr problem med en fot och valde att stanna hemma, men vi övriga som åkte fick några riktigt fina dagar tillsammans uppe i Sälen. Loppet gick som planerat, öppnade i 5:30 fart, ökade till 5:00 för att sedan tröttna efter 6 mil och bara ta sig i mål. Putsade tiden till 8:54:03!


Det avslutande Tjurruset den 3 oktober. Våran traditionsenliga säsongsavslutning i Stockholm blev även 2015 en succé, Lisa vilade tyvärr fortfarande foten, men ny för i år var Malin. 7 nöjda och skitiga TFU:are i mål.2015 har med andra ord varit ett riktigt bra år, många roliga minnen som man tar med sig. Har även hunnit med en hel del transportlöpning, cyklospring med Vilda och sigtseeing löpning i Milano, Florens, Venedig och Stockholm.

Nu blickar vi framåt och hoppas på ett minst lika bra 2016. Inleder med Vasaloppet 28 februari och denna gång på skidor, hur det går, ja det får vi se.. // Fredrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar