måndag 18 maj 2015

KolmårdsTrailen - Summering och flyktiga tankar

I de djupaste av trollskogar så går det ett sägesomspunnet lopp: Kolmårdstrailen. Fabler och dikter har berättats över lägereldar om denna utmaning. Förra året så testades banan av delar ut Team Fillinge Ultra och de fick smak för den. I år med dubblerad styrka närvarande och delar ur ungdomssektionen.


Nummerlappning

Juniorerna körde sina race först, men tyvärr så hann vi bara se Simon gå i mål då våran distans (21 k) startade strax efter de äldre junnisarna. Dock så skall nämnas med stolthet att Alvar kom 2:a i sin klass och Simon kom 5:a. Ser bra ut på tillväxten.

2:a pris: matlåda eller golfgrej...återhållsam glädje


Fokus strax innan startenLagom varmt i luften och en skön sol som värmde. Då hettan blev rätt tuff förra året så fanns farhågor om att temperaturen skulle stiga till ovänlig höjd för terränglöparna men så här i efterhand så blev det helt perfekt. Benjamin och jag lade oss i nedre delen av startfältet medan Andreas och Fredrik lade sig lite mer i fronten. Benjamin mörkar och jag har insikt..lite så..

 Fredrik och Oskar från Salmingrunning småljuger om personbästa liteBenji mörkar formen..
Påläggskalven smygäter från garneringenDå det var första gången som jag sprang det här loppet, och första 21:an som jag springer på lopp så visste jag inte riktigt vad jag hade att förvänta mig. Trail kan betyda rätt mycket. Jag tog mina Hoka One One vilka skulle visa sig vara ett mediokert val för dagen. I min enfald så trodde jag nämligen på mer transportlöpning på grusväg än så mycket geggamojja och stig som den härliga Kolmårdsskogen erbjöd. Förbannelse. Men de greppade bra i alla fall, även om de blev rätt klumpiga allt som oftast. Hade varit smartare så här i efterhand att köra med mina 212:or från Inov8 då de är mer stigvänliga. Frank ville ha mellis
Vi har kul tillsammans i Team Fillinge UltraInitialt i loppet så är det ganska smal löpning på stig så den plats du har, den har du ett tag. Platsmässigt så var det inga problem för mig då jag, oavsett tid, har ett pb. WIN! men som interna mål hade jag några delsaker som jag dock reviderade under loppets gång.

Delmål 1: 2 timmar.
Delmål 2: (efter oklar tid) Springa hela tiden
Delmål 3: (ännu oklarare tidsperspektiv) I mål innan mörkret faller
Delmål 4: (tja..) Överleva

Nu är det ju så att när jag tittar på egentligen alla lopp som jag har tagit mig igenom så går jag igenom nästan alla dessa faser i varje lopp. Hamnar nästan alltid i Darwin-stadiet som vi kallar det.."Survival of the fittest"..


Lånad bild från kolmårdstrailens hemsida. Ganska tidigt i loppet..då jag har ganska bra hållning..Benji kommer bakom mig..Jag hade med mig gummiduttar från clifbar och körde två stycken sådana förpackningar under loppet. De gav energin tillbaka, framförallt de med koffein i blev det märkbart. Men jag skulle ha tryckt i mig dom lite innan vätskestationerna så jag kunde druckit mer, för när torrheten kom strax efter så låg det här söta kvar i munnen och det blev lite jobbigt. Vätskestationerna låg perfekt i tid och sträcka för mig i alla fall..lagom långt för att man inte skulle behöva ta med sig ngt vatten själv även om det hade varit gött med någon vätska då och så. Glädje!  Fredrik studsar in i mål med rappt stegAndreas rusar i mål Nöjd

Mycket stiglöpning, vilket är en av de roligaste löpningarna som jag vet och bitvis både fantastiskt vacker och enormt krävande natur. Höll på att stanna en bit efter högsta stigningen med en fantastisk utsikt över slående vyer. men gjorde inte det utan lufsade på. Efter en timme ca så började det att gå knapert i uppförsbackarna. Blev en hel del gående, flåsande och svärande. Har märkt att efter x-antal tid och utmattning så har kroppen ytterst svårt att komma upp i maxpuls igen och kunna pressa sig rejält. Att ta ut sig igen så att säga..kan vara energibrist, kan vara otränad..tja..lite oklart just nu.

Även om jag missade mitt tidsmål så klarade jag mitt sista delmål OCH satte pb! det ni!Gladas grabbar, en blyg tjej och en full Frank


Andreas svassade in ren och fin på en 16:e plats på tiden: 1:46:44 , Fredrik gled skrattande in över mållinjen på 20:e plats på tiden 1:51:34 och Benjamin joggade glad i hågen in på 57:e plats med tiden 2:19:31 och jag stapplade in på 64:e platsen av 76 som gick i må i herrklassen på tiden 2:22:38 alltså en timme efter vinnande Kleist...

Dock så tycker jag att det kanske vore på sin plats med viktklasser inom löpningen...det är ju ändå 2015...

DAARRWWIINN!!

Stort tack till hela gänget och Team Salmingrunning för en härlig dag!


//TFU

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar