måndag 1 december 2014

Att irra i mörkret

Var ute och  lufsade omkring lite under gårdagen. Eftersom vi bor där vi gör och det sålunda blir totalt becksvart vid klockan 16 så här års så var det alltså klippt ogenomtränglig svärta som mötte mig när jag klev utanför dörren. Jag tog mitt ansvar och började glöda med den inre glädjen som upprymmer mig.

Gick sådär..

I alla fall så blev det löpning med ryggsäck och i Vidingsjös naturområde. Som de flesta pass som jag målar upp så tvärvänder det och jag gör något helt annat. Denna gång mestadels relaterat till mörker. I skogens mörker är det svårt att köra intervaller, vilket ledde mina fjäderlätta fossingar mot det någorlunda upplysta 2,5 km spåret. Jag började springa och försökte leta rätter och otyg på stigarna. Plötsligt när jag tittar upp så håller jag på att braka in i något! Puh, en annan irrande själ som kan ha undsluppit sin förstoppning. Tja, löpning fortskred och lampornas sken var flukturerande. Vissa partier var mycket riktigt upplysta, medan andra var gängrelaterade överfallspartier de lux. However...så slapp jag dom idag. Stötte på några löpare till vilka höll sig på sin kant ordentligt. Jag försökte att se så ofarlig ut som möjligt, men när man kommer älgandes i halvmörker, frustandes, spottandes och bonn-snytandes så kanske man kan förstå deras avvaktande reaktioner. Efter ett varv så stannade jag till vid utegymet och körde ett 40-tal chins.Finns inget att vara rädd för. Är ju snäll ju..
Fortsatte ett varv till in i mörkret. Skymtade säkerligen flertalet hotfulla skuggor med liar och rep, sombreros och jättestora tänder. Så här i efterhand så kan det ha varit det halvdaskiga ljuset + mina opolerade synapser som spelade mig ett litet spratt. Kom i alla fall runt hel och oöverfallen. Flera chins igen och löpning hemåt via asfaltsvägar då skogen som är den brukliga vägen numera är vildsvinsnäste. Lite för mycket lufsande och lite för lite löpning på hemvägssträckan kan man tycka..men ändock snabbare än gång och som bekant är den träning som blir av den bästa.


"Kettelbells in the night"Avslutade passet med intensiva kettelbells. Alltså jag var intensiv med kettelbellsen inte så att de höll på att fara omkring mig och retas eller så, men jag lyfte dom ihärdigt och snabbt lite hit och dit. Gött

Och sedan åt jag bullar stora som handflator...

/Marcus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar