måndag 21 september 2020

Sol, långpass och äppelkaka

 Helgerna är ju där det oftast finns mest tid att tillbringa för långpassen. Så var det i helgen som nyss var. Vi lyckades samla ihop hela herrsektionen och så Göran som apendix, erfaren prospect till TFU för en liten rund ute på Tinnerös vackra grusvägar.


Dagen till ära så passade vädret på att visa upp sig från sin bästa sida. Typ 20 grader och tämligen vindstilla. Samling vid 14 och avresa på initial asfaltsunderlag för att komma upp på en grusväg vid Harvestad gård. En väg som jag nästintill varje pass har märkt att jag föredrar att springa på. Här springer man upp och förbi de nya våtmarkerna som är anlagda uppe i Vidingsjöskogen.


Mellanlånga långrundan på Tinnerö och en sträckning på 17 km


 Efter ca 5,5 km så kommer man fram till asfalt återigen och det är Rosenkällavägen som man börjar slita skor på. Vi tog höger för att springa just emot Rosenkällasjön. Tre par vita glänsande Greyhound och ett par ettrigt röda Enroute tassade omkring vinkandes och hejandes till cyklister och bönder. 


Vi hittade äppelkart som vi kunde leka med


Vägen är en sådan sort som är gediget sluttande på båda sidorna, vilket gör att man springer lite som lutande tornet i Pisa. Ser kul ut på håll, men fotleder och knän beklagar sig ömkligt. De som orkade pratade och hade det trevligt, medan jag som hade en sämre konditionsmässig dag sparade orken och svarade mestadels med enbart olika ljud och läten. 



Stryktåliga och glada små troll samt ett mediokert större

Hade från början tänkt springa långa Rosenkällasjön som är omkring 20:ish, men idag vek vi av och sprang runt sjöns närmaste grusväg. Det blev till slut i alla fall 17 km så helt kort blev det ju inte i alla fall. Bra som helhet och trevligt att stundom kuta tillsammans med andra som pratar och diskuterar smörjoljor till tvåtaktare. 

Äppelkaka



Hungriga björnar


Efteråt så fick vi massor med äppelkaka och vaniljsås. Det var toppen. Härligt tillsammanspass även om det är jobbigt att springa långpass med snabbisar  


//Marcus 












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar