lördag 15 februari 2014

Dagens mellis

Det finns lika många alternativ som det finns människor, men proteinfluff är ett gott mellis, hur man än gör. 

Jag brukar göra så här:

- Ner med frysta bär i en bunke. 
Ett gäng..brukar ta "lagom" mängd..Sorten spelar mindre roll. Ta någon som du gillar. Det brukar vara bra. Tina dom lite i micron, inte så det blir blöta och blaskiga utan endast tar bort frysskorpan, ca 30 sekunder. 

- Vispa
Nu upptäcker du att det hade underlättat att ta den vispen som vispar själv och inte en som du måste stå och hålla hela tiden. 


- Vippa försiktigt ner proteinpulver. 
Jag brukar använda mig av vassle protein, eftersom det är i regel det enda som jag har hemma. Vilket underlättar valet av protein. Mängden brukar ligga omkring en deciliter. Försiktigt sa jag, annars så dammar det ner hela köket. 


- Lite vatten skall också ner i bunken. 
Ca en knapp halv dl brukar vara lagom. Tar man för mycket så blir det att äta med sugrör. Då kan man kompensera genom att hälla ner lite mer proteinpulver.

- Låt vispa
Låt det stå ca 5 minuter. 


- In i frysen
In med rasket i frysen i ca 10 minuter. 


- Vispa igen
Vispa på hög hastighet ett par minuter och det fluffar till sig rejält.  


- Ät
Man kan garnera lite med ytterligare frysta bär på toppen, eller kanske lite kokosflingor. Det brukar se sött ut på Instagram


/Marcus 

3 kommentarer:

  1. Att du använder orden mellis och fluff i samma inlägg är skrämmande och på nåt sätt lite gulligt.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Även jag är beskriven på liknande sätt..

    /Marcus

    SvaraRadera