måndag 4 januari 2021

Jubilardag för TFU

 HURRA! Sjung mastigt och spela trevligt i klockspelen för idag är det jubilardag för Team Fillinge Ultra!

Låt skålarna ljuda över skog och nejd!

Det är nämligen årsdag för kanske världens trevligaste och tramsigaste lilla klubb. 7 år sedan klubban första dagen slogs i bordet och inte ett öga är torrt. 

Vilka roliga och trevliga små minnen vi har skrapat ihop under de här åren! Beskåda ett litet bildspel helt i oordning. Som vanligt. 

Vi har i olika konstellationer sprungit ultralopp, spelat triathlon, swimrunnat, lekt, flamsat och försökt att sprida lite glädje

Ett litet osymetriskt, otidssynkat och ofullständigt urval:



Från första kvällslöpet där vi således mer eller mindre gemensamt beslutade för att kalla oss för ett gemensamt namn. Valet föll på Team Fillinge Ultra. Det finns säkert en rimlig förklaring, men ingen är helt säker. 



 2014  kom Jocke upp till Linköping för att ät-springa lite med oss. Sedan dess har vi hängt ihop sportmässigt faktiskt. Ett härligt och roligt samarbete



Tre herrar som är oerhört peppade på att hoppa ner i det 14 gradiga vattnet på 3 km:s versionen av Karlstadsimmet. Vi överlevde i alla fall även om tröttman efter Ultravasan fanns kvar i systemet




Swimrun och Loftahammar Endurance race, jag står och väntar på Fredrik som ville bada lite till



TSTMI 2014 - invigning av Stockholmsbutiken med en mass happenings och en hel hoper med väldigt duktiga sportisar




Under åren har vi tävlat på lokala triathlon arrangemang. Här i Sturefors och i aerodynamic-style som sig bör




Vi har varit nere på Salming HQ ett par gånger. Här är nog från första gången där vi passade på att ekipera oss så vi såg lite galanta ut



Vi har kutat Tjurruset en hel hoper med gånger. En heldag med geggamojja och samkväm. 




Kolmårdstrailen har vi kutat ett par gånger också.  Här står vi tillsammans med Oskar som vi kanske ljugit lite för. 



Ytterligare lokal triathlon där vi denna gång körde i Björsäter. Då hängde även Simon med för att testa. Otroligt roligt. Han och jag körde ihop tills den rackaren drog ifrån mig på upploppet och slog mig



Ultravasan 2015. Småbjörnarna körde 90 medan jag och Malin nöjde oss med våran dittills längsta distans på 45:an. 


Trail och Mustasch - ett lopp i Motala där kravspecen ser ut så att alla måste ha mustasch i någon form vid målgång. Ett härligt även om krävande terränglopp



Vi har ju även passat på att köra lite swimrun ute i ett närliggande träsk



Här är vi i Borås och väntar på starten för den olympiska triathlonen som Andreas och Fredrik ska köra. Den tog ganska lång tid att köra. 


Malin och Marcus hejar väldigt duktigt på triathleterna. Hån och spe mest hele tin´. Som sig bör



Andreas har även varit ganska trött vid flera tillfällen. Jag tror att jag har material för ett separat inlägg i det temat. 



Vi har simmat över Roxen. Från Berg till Ekängen. Det var vågigt och lite jobbigt, men det var också väldigt roligt. Här med TFU Prospects Göran och Kristina som är väldigt duktiga simmare


Man får inte ta säkerheten för given utan säkerställa den noggrant innan triathlonlopp. Många triathleter är väldigt noga med sin utrustning har jag förstått. Likaså jag. 




Trail och Mustasch igen. Med Kristina och Johan som hängde med och irrade omkring i skogarna. 



Kristina och jag simmade premiärupplagan i Vansbro 10 k. Detta år var ett test år för organisationen men det gick ju bra för det loppet har fortsatt att köras. Rätt fränt att både kunna och orka simma 10 km. Bara rädd för att bli uppäten ett par gånger



Vi har hållit på att simma lite ute också. Lite varierande folk som har hängt med även om flera är återkommande kamrater. Kul med samkvämsträning + att man inte behöver vara lika rädd hela tiden. 



TFU och Frank uppe i Mora Triathlon och härjar. Väldigt rolig helg med massa roliga sportiskompisar från Team Salming som körde allehanda tävlingar som rullade på över helgen. 


Ett försök till att förklara upploppet där Glowmiler Lannemyr stjärtklappat undertecknad vid omkörningen som sig bör. Rackarns snabb den där!



Samkvämslöpning med TFU och Team Salming. Underbar liten runda som belöning för intern tävling. Alla överlevde och en del enkom tack vare grandiost snickersförråd. 



Taberas på julbuffe post löp



Socialt trailhärj ute i skogen när det är som bäst




Vansbro 10 k och första "riktiga" året för loppet. Då hängde även Göran med för att bada. Han är väldigt duktig på det. Kristina och jag slog båda nytt pb i alla fall. Sånt får man ju vara nöjd med. 



Gammalkil triathlon och ett ivrigt sportande på lokala marker



Ultravasan -18. Oerhört mycket upplevelser. Kuta 90 km gör sig erfarenhetsmässigt inte osnutet. Men en fantastisk helg tillsammans med det här gänget. 



LED tillsammans med Loffe där vi körde hårt och blev tröttglada när vi kom i mål. 



Premiär för Åtvidaberg swimrun. Fredrik och jag knep partävlingsvinsten. Trots att jag var tämligen förstörd efter Ultravasan fortfarande och han till och med simmade om mig då och då..galet men väldigt roligt


Herrsektionen nedbjuden till Göterborg för att springa Sandsjöbacka trail 28 km. Svalt och lerigt, men väldigt rolig bana mestadels. 



Post Sandsjöbacka Trail körde vi spa för hela slanten. Det var nog bäst den dagen..




Vi har haft lite swimrun-gemenskap-träning också. I Linghem. Massor av sportkompisar som ville hänga med och prova på swimrun. Här var en kväll där vi även hade skoprovning



Fredrik tyckte att det var jättejätteroligt att köra Linköping Triathlon



Fredrik kutade även Jönköping marathon ivrigt påhejad av Marcus. Här är Fredrik på väg att leverera det bästa resultat för den dagen 




Marcus, Malin och Andreas körde även folkfestens triathlon i Vadstena. Det här en liten inblick efter loppet





Vi har varit på fler TSTMI där vi har sportat lite, hängt med andra idrottsintresserade. Många  duktiga inspirationskällor här






Vi har haft lite tillsammansspring i skogen också. Kanske sprungit lite fel och vilse. Svurit och kanske kastat pinnar på varandra men ändå haft roligt


Återhämtning är väldigt viktigt enligt Husmoderskuriren så det såg vi också till att bemästra på olika sätt. 



Återhämntingsreflektion i motljus. Inglasad utan ram 350 : -



Loftahammar Endurance Day ligger oss varmt om hjärtat. I år körde Malin och Andreas Hasselö Challenge. Det var smart att ta den versionen. Vattnet var tämligen kallt under resterande del av färden tillbaka till hamnen för oss. Men det gick och var nöjda när vi kom i mål. 


Virtuella lopp, men lite tillsammans, men lite isär. En mara skulle det bli och det blev det för några. Jag blev gnällig och stannade kvar och gosade med hundar inför sista varvet istället. Ibland får man bara säga a va fan. 





Betala för virtuella lopp där man får skriva ut diplom eller göra egen medalj.. kom igen



I Karlstad körde Fredrik och jag även en stafett laginsats tillsammans med Tommy som både är rackarns snabb och väldans trevlig. 


Man blir extra glad för alla hejjarop ibland





Sann sportglädje. Efter att Fredrik kutat 90 och jag 45 så var båda ganska nöjda och glada. Trots allt. Tröttglädma



Lokal swimrun i Ekängen där vi körde en rundbana. Det gick bra och var roligt. 


Swimrunträning på elitnivå! 



Är dom små får man ta två. 




Som små björnungar som bara vill busa och larva när man försöker vara vuxen och ordentlig




Vi har även haft Olander på plats på våran swimrungrej. Han visade både swimrun-fenorna och snabba våtdräkter som man även fick testa. 



Utan övervakning så är de ganska oregerliga. Faktiskt. 



Vi hade ynnesten att vara med om en fin gest från Salming som ville tacka och sporra sjukvårdspersonalen genom att skänka dom skor. Stort! Väldigt många som både blev glada och överraskade. 



I Mora sprang vi även uppför Gesundaberget. Det var vääldigt jobbigt, men några verkade inte tycka det och sprang uppför jättesnabbt. 




Väldigt viktigt med utstyrseln när man kör triathlon enligt vissa. Jag tycker att man kan köra med det man har. Det går också. 


Det social har genom åren varit en minst lika viktigt del som det sportsliga. Såklart att man villgöra sitt bästa när man ska ge sig ut och köra, men man får inte glömma den här delen för det heller. 



Sommarlovspremiär något år. Löp och sedan häng på solvarm brygga tillsammans med de närmaste



Långrunda och huggkubben fick bekänna färg. 



Lökigt häng och jogg med stallchefen. Rackarns trevligt och roligt




Tja

Som ni säkert undrar.. så spretigt. Ja men en lite glimt av hur det kan vara. Ibland jobbigt och ibland lökma. Distans och balans mellan de olika delarna. 

Vi har i alla fall ganska kul och hoppas att andra kan ha det också. 

Grattis till oss och kramar till er såklart


//Marcus 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar