torsdag 10 oktober 2024

Uppdatering TFU:S terränglopp

 Hej hej


jo nu verkar det som att hösten är här på riktigt. Fina svala dagar med sol och blå himmel byts mot blötma och mörker. Det är ju som det är med det och var sak har sin tid som di vuxna brukade säga.. 

I alla fall tänkte vi skicka med ett par ord och tips i all välmening inför vårat lilla lopp

Den första advent som brukligt är även i år.

Det finns fortfarande ett par platser kvar, men vi kommer även i år att ha en begränsning pga miljön i skogen. 

Men årets största förändring är prishöjning vid månadsskiftet oktober/november. Håll utkik på datumen



Omklädning

Vi har tyvärr inte omklädningsmöjligheter i form av lokal, men väl skog och buskage. För den pryde kan det dock vara smart att ha plagg att dra på sig efteråt då det kan bli svalt efter sport att stå still. Ibland har det varit vindstilla och sol, och ibland har det varit lite mer snålblåst. Men ta med lite torrt för att vara på den säkra sidan. 






Mat

Vi kommer att ha bespisning med tidsstypisk för period på årets nutrition (pepparkakor, gifflar och glögg.. och kanske någon slurk med sportdryck. Vi kommer inte ha någon vätskestation ute i skogen då det inte verkade behövas då vi hade det sist. Om du gärna vill ha eller behöver så ta med en lite flaska i ryggan. Eventuellt och måhända kan det finnas mer bespisning men det utlovas icke ännu







Lopp och terräng

Loppet är ca en mil i skog och terräng. Det kommer bli några mindre förändringar mot föregående år, men de som varit med kommer nog känna igen sig på det stora. Det är rätt mycket löpning på skogsvägar (fint grus) och sedan ett par delar med stiglöpning. Underlaget är i grunden rätt så lättlöpt men det kan ju likt förra året komma ett par decimeter snö som kan göra det lite utmanande förstås. Vi rekommenderar terrängskor i någon form. Isdubbar är ok. 

Markering kommer göras dels med orangea enduropilar och längre flärpar som kommer fladdra i vinden. Målet är att man ska alltid se nästa flärp när man står vid en. 

Skogen från ett snöfritt år:






Fredrik visar här upp alla flärpar




Transport

Det går att åka buss till starten. Det blir lika långt att gå som om man skulle åka bil och parkera. Det finns parkering mitt emot skogen där vi ska vara. Karta finns på race där ni anmälde er. Sedan får man gå ca 100 m till startområdet som ligger på andra sidan 35:an. Det kommer vara väl skyltat

https://maps.app.goo.gl/fJxvV9incD2FxshZ8



Grön ruta: parkering

Röd ruta: startområdet



Det var nog lite om det så länge.. Säg till en kompis, ta med en släkting, alla välkomna och inga krav på tävlan utan upplevelse är minst lika viktigt. Alla välkomna!


Hör av er om ni har några frågor


/TFU











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar