tisdag 25 augusti 2020

Nilssons löpning och intervaller i motljus

 Jovisst, äntligen fick jag lite utrymme tidsmässigt och framförallt ork i lekamen att ge mig ut och besöka Bankekind. För just i Bankekind är det som vår lille vän, Andreas springer omkring med sin löpargrupp och har nu gjort det i flera år med stigande antal deltagare för varje termin. 


God stämning, ett glatt tillsammansspring i egen takt och lite lärdomar om löpningen som motionsform, som delas ut, ett klart vinnande koncept. Inga pekpinnar eller måsten utan information om vad vetenskapen vet just nu och hur/varför si eller så är bra. Gillart!


I alla fall så är passen oftast utformade i någon form av intervaller där det går att anpassa efter sig själv. Vilket gör det hela så mycket lättare att ta till sig tycker jag. Väldigt tillåtande stämning i gruppen och en massa hejande pepp till höger och vänster från merparten. Oavsett om du springer milen jättefort eller om du vill orka springa lite längre än du gjort förut så är alla med och kutar. 

Nilsson själv sprang med och peppade alla


Igår så skulle vi köra intervaller med olika hastigheter i en form som kallas 40/60. Det innebar att vi skulle kuta 40 sekunder raskt och 60 sekunder återhämtningsjogg upprepat 10 gånger. Att återhämta sig när man springer är ju en ynnest att orka. Jag gillar de här passen. Framförallt så behöver jag dom. Lättare att orka lite till när man är fler som kutar omkring. Vi startade samtidigt men var snart utspridda på hela spåret. Någras återhämtningsjogg kan ju vara någon annans raska löp. Helt ok såklart och bra att ha någon som man ska försöka ta rygg på nästa pass..


Underbar kväll


Två varv med de här intervallerna med kuperat kort spår kändes gott i ben och lungor. Det är ju liksom bara att tugga på oavsett om man har en kämpig backe eller lökigt nedförslut. Klockan väntar inte på någon!





Härlig kväll med massa endorfinglada människor


//Marcus 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar