tisdag 24 maj 2022

Årets första bad

 Japp, då var årets första utebad utförd. När vi gick ut på bryggan så var både ganska överens om att det var helt ok att vända hem utan att doppa fötterna. Nervöst pirriga och sprittliga inför årets första dopp. Eller i alla fall ute sim. 

Hoppfulla innan om att alla skulle överleva både kyla och odjur


Kvällssolen gjorde sitt bästa för att göra oss bekväma och känna hopp. Det är en stor skillnad att simma i lite solsken mot grådaskiga moln. Även om man kanske ser allt otäckt i solen trots allt. 


Iordningställande och små mentala förberedelser och sedan ner i plurret. Roxens blida vatten höll mellan 15-17 grader. 15 gör svider lätt i skinnet men 17 brukar gå bra. 

Alla glad av olika orsaker. 


Vi hasade oss iväg och kylan gjorde sig påmind direkt men släppte faktiskt efter ett tag. Det blev faktiskt en väldigt behaglig liten tur. Vi höll den kort pga kylan och första svängen för året. Men skönt att kunna simma ute istället för att man måste bege sig till kaklet. 

Haderittan


Nu återstår ju bara den där lilla detaljen att känna hur nacke och axlar mår efter att ha stretat med våtdräkten. Även om den är smidigt och bra på alla sätt så ger den ju ett visst motstånd. Hjälper inte riktigt att kötta omkring och slänga vikter på gymmet för att förbereda sig för sånt. 


Aja.. gött att vara igång. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar