måndag 3 oktober 2016

Tjurruset 2016

Jajamensan, visst åkte vi upp i år med för att köra geggracet Tjurruset. I år var det Flottsbro:s natur som skulle besegras. Gillar verkligen att det är olika banor varje år. Skapar nya förutsättningar och nya minnen. Det har varit skidbackar med nästan varje år och detta år var inte något undantag. 400 meter rätt upp i skyn som start. Förbannelse.

 The skidbacke var det första som skulle besegras


 Pre-race-käkCamp Team Fillinge Ultra


Vi åkte i alla fall upp tidigt för att juniorerna skulle köra kalvruset. Det gjorde de med den äran! Båda grabbarna klarade av den krävande banan på ett snyggt sätt. De var knappt trötta i mål..eller tja..lite.Theo upp från vattenhindret någon minut före..


Simon jagar på ända in i mål


Sedan startade damsektionen och sist herrarna som brukligt är. En sak med det är lite obra. För när sista gruppen damer som vill hänga med och springa tjurruset för att det är roligt startar så kommer de "snabba" herrarna 30 minuter efter. Dels så stressar det tjejerna som vill uppleva och springa loppet i sin takt men även herrarna som kommer älgandes och vill fram. Det är inte utan att man känner sig ganska jobbig och bufflig som kille som kommer och vill tränga sig förbi. Inte bra för någon tycker jag.

Mer Briva sjuksköterskor som skulle springa i år: Rebecka (som skulle springa milen för första gången och klarade det!)  och Mia (som var tvungen att springa med armpuffar) och Caroline som också sprang loppet för första gången


Loppet i år var tämligen lättsprunget i år och med det menar jag inte att det var lätt. Det var väldigt mycket uppför och nedför, stiglöpningar och balansakter på steniga småkrokar. Men det gick att springa i år. Vissa tidigare år så har det varit klippt omöjligt att springa på grund av all gegga längs vägen och flaskhalsar till förbannelse. I år blev det "lagom" köttandes i träsk. Mycket krävande för lungorna uppför och benen nedför. Men en väldigt fin bana som var omväxlande och utmanande. Gillar att springa på stig och i skog.Uberschwester i fart!! 


Herrsektionen pre-raceHerrsektionen post-race Årets bling-bling Team Fillinge Ultra modell: Tjurruset 2016Sedvanligt frosseri i umgänge och mat efter hemkomst är minst lika viktigt som loppet


Tjurruset är ett jäkligt roligt lopp som vi säkerligen kommer åter till!//Marcus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar