söndag 8 maj 2016

Borensberg Swimrun

För andra året så kördes Borensbergs swimrun denna helg. Liksom föregående år så var vädret toppen och samma sköna stämning.

I alla fall så hade men i år lagt om banan lite och nästlat sig ner i Göta Kanal vilket såklart är perfekt för att få lite rolig publik.

Innan start så var det skön avslappnad stämning, mycket snack allsköns härliga människor, triathleter, gamla mantorpskompisar, amfibiemänniskor, simskolekompisar som skulle köra sitt första swimrunlopp, och löst folk. Jäkligt roligt att småsnacka lite innan och efter race.Stora långsjönVi hade snackat om att köra tilsammans i gänget men Fredrik stack som en gasell och försökte hänga på toppskiktet och istället körde jag, Andreas och Jakob (som dels är en stark triathlet men även håller i trådarna på Sturefors Triathlon) loppet tillsammans.

Loppet gick på första löpet i motionsspåret ca 2,5 km för att sedan bli lite simning i "lilla långsjön". Varmt och lite dallrande i luften. Skönt att hoppa i vattnet. Svalt, men inte kallt. Distanserna var lite skeva i övrigt så uppskattningsvis kanske 300 sim på första.


 En av sjöarnaGöta kanal


Upp och sedan kortare löpning för att bi lite längre simning i "Stora långsjön". Sjöarna är klippt becksvarta och smakar jord, gamla träd och lite järn. Skapligt men ..tja "sådär" i boquen..

Nu kom vi fram till längre löpning. In på stigar och en del fantastiska stråk. Dock så blev det helt offtrail efter ett tag och svårsprunget. Terrängmölj på riktigt. Ner i Hjässasjön som var betydligt kallare än de tidigare sjöarna över till andra sidan och kortare löp för att simma tillbaka en liten bit bort. Nu igenom skogen via kalhyggen och trädfällning made by Uberschwester. Klippte säkert en handfull som kom i vägen.Så här såg löpning ut under stora delarVia Hultasjön som trots det dyhål det är, var ett välkommet inslag i nedkylningsprocessen så sprang vi vidare på grusväg med högsommarvärme. Jag har märkt att jag är rätt känslig inför både överhettning liksom nedkylning. Nu sprang jag verkligen och längtade efter en isvak..vilket jag fick. När vi rundade Nääs så fick vi efter ett tag hoppa i Göta Kanal. Skönt de första 200 metrarna, men sedan gjorde sig kylan påmind.


 Några var bakom i alla fall..


 Fredrik lubbade på som fan


 ..o vi kom ett par minuter efter..

Passade på att köra lite fjärilsim också..nu när det fanns lite yta omkringGlädje efter kanalsimmet

Gooddammiitt!! Sjukt kallt så till och med knäna gjorde ont inuti. Trots kanalbankarna så gjorde kylan att navigeringen hos vissa i laget sviktade lite..men fick in dubbla distansen på simmet jämfört med oss i alla fall. Men vattnet här var lite trevligare faktiskt. Simmet kändes som kanske 800-1000 meter. Svårt att uppskatta distansen. När vi väl kom upp så blev det ju rätt stapplig löpning, i alla fall för mig. De lättare grabbarna studsade på som inget.

Härligt ju! 


Genom byn och alla flanerare för att dra upp i skogen och via sista lilla sjön "Salsjön"..där det enligt sägnen finns både gamla bandymål och bandyspelare på botten..värmen i den här sjön var otroligt skön i alla fall. Upp och kanske 500 meters defiliering in i mål.


Jag försökte sticka ifrån på målrakan men Jakob sprang i cirklar omkring mig och tassade förbiMyyys

Läs gärna mer i lokalpressens artikel: http://www.mvt.se/sport/succ-for-arets-swimrun-om4126140.aspxAlla bilder tagna av Mia Thollander (www.holehouseshaking.blogspot.se ) . Stort tack för det!

ROLIGT!!!


//Marcus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar